Spring naar inhoud

Over ons

Wij zijn Leander en Hantzen en sinds 2010 zijn wij gezinshuisouders. In 2015 zijn wij met de jongeren en onze huisdieren vanuit de stad naar Idaerd verhuisd en vanaf augustus 2017 werken wij als zelfstandig ondernemers onder de paraplu van Driestroom. Wij zijn een kleinschalig gezinshuis wat op dit moment plaats biedt aan vier jongeren. Ons uitgangspunt is ‘zo gewoon als mogelijk en zo bijzonder als nodig’.

Hantzen

Als dochter van een verfmenger en een huisvrouw ben ik geboren in Leeuwarden in 1975 en daar ook opgegroeid. Op een paar uitstapjes na, heb ik eigenlijk altijd in en om deze stad heen gewoond. Ondertussen is het al meer dan twintig jaar geleden dat ik hier de maatschappelijk werk opleiding gedaan heb en vanaf die tijd heb ik steeds in de jeugdhulpverlening gewerkt. Naast het gezinshuis werk ik ook nog buitenshuis in de jeugdbescherming. Door mijn werk weet ik hoe belangrijk het is dat kinderen kunnen opgroeien op een veilige en warme plek waar ze zichzelf mogen zijn en een plek waar hun familie ook welkom is. Een kind blijft tenslotte altijd verbonden aan zijn eigen familie.

Leander

Ik ben Leander, geboren in 1976 en opgegroeid onder de rook van Rotterdam in een warm gezin met om mij heen een geadopteerde zus en meerdere pleegkinderen. Als kind was ik een buitenbeentje en een dromer en als volwassene mag ik nog steeds graag mijn fantasie gebruiken in het schrijven van verhalen of het bedenken van een avonturenspel voor de kinderen. Ik heb een opleiding in de ICT gehad en ben daar ook met succes werkzaam in geweest, maar raakte al snel het winstbejag in die sector zat en besloot mij te richten op de jeugdzorg. In deze sector heb ik sinds 2003 met plezier gewerkt.

Eske, Paco, Chula & Tony.

Zonder huisdieren is ons huis geen thuis. Wij hebben vier honden.

Chula is een Podenco Canaria die via www.podencoworld.nl in 2015 bij ons is gekomen. Van haar achtergrond weten we niet veel, behalve dat ze in Spanje voor de jacht ingezet is geweest. Chula zoekt haar eigen weg in huis en geniet van de aandacht die ze krijgt. Ze is rustig en reageert eigenlijk niet op de dingen die in haar omgeving gebeuren. Zolang ze maar een zacht plekje heeft en regelmatig gekroeld wordt. En af en toe op muizenjacht in de tuin, dat maakt het helemaal af voor haar.

Paco is een Podenco mix en is via www.ace.nl bij ons komen wonen in 2012. Hij zoekt graag de mensen op en kan heerlijk tegen de kinderen aan gaan liggen wanneer ze televisie kijken. Het is echt een mensenhond en kan nooit genoeg aandacht krijgen.

Eske is als pup in 2011 ons team komen versterken. Ze is een Barbet, een ras wat ook wel als hulphond ingezet wordt. Hoewel Eske in heel veel opzichten niet voldoet aan de beschrijving van haar ras, is het opvallend hoe ze gericht is op de kinderen. Ze staat heel veel toe en met het uiterlijk van een teddybeer krijgt ze ook heel veel aandacht.

Tony is een kleine Podenco mix en woont sinds november 2019 bij ons. Hij is net als Chula via Podencoworld bij ons gekomen. Omdat hij enorm dol is op aandacht en de hele tijd dichtbij je wil zijn, hebben we nog geen mooie foto kunnen maken.

Lotte

Onze pedagogisch medewerker Lotte is na haar opleiding MBO4 sociale dienstverlening bij meerdere gezinshuizen aan het werk gegaan. Als dochter van gezinshuisouders, en daardoor opgegroeid in een gezinshuis, niet een hele vreemde keuze. Wanneer Lotte bij ons is, is haar hond Storm er ook. Storm is een Franse Buldog die gewend is aan wisselende situaties én aan kinderen. Onze honden en Storm kunnen goed met elkaar opschieten. Lotte is aanwezig wanneer er even extra handen nodig zijn of wanneer Leander en Hantzen vrij zijn.

Christien

Is vanaf november 2017 als behandelcoördinator verbonden aan ons gezinshuis. Christien werkt als ZZP’er bij onder andere Praktijk Bint in Leeuwarden en heeft daarnaast verschillende korte of langere opdrachten. Ze is bezig met de opleiding tot orthopedagoog generalist. Christien is wekelijks aanwezig in ons gezinshuis.
Lees meer over Christien op LinkedIn